U 2018. godini MANJA STOPA POREZA za poljoprivredno zemljište

0
630

Agencija za ruralni razvoj je podnela inicijativu Gradskoj upravi za budžet i lokalni ekonomski razvoj predlog mere koja ima za cilj  smanjenje efekata suše u 2017. godini.

Po rečima Petra Samardžića, direktora ARR-a, mera podrazumeva smanjenje stope poreza na poljoprivredno zemljište u 2018. godini. To je lokalna mreća podrške poljoprivrednicima koji poseduju zemlju na teritoriji Sremske Mitrovice.

Tu se nismo zaustavili i otišli smo korak dalje po pitanju naknade štete. Predložili smo još jednu meru koju ćemo sprovesti do kraja godine, odnosno početkom sledeće. Ta mera se odnosi na naknadu štete poljoprivrednicima prouzrokovane vremenskim prilikama, kao što su oluje, vetrovi koje su posebno često prijavljivane u septembru i oktobru ove godine… Potrudili smo se da na lokalnom nivou obezbedimo dva mehanizma kojima ćemo pomoći naše domaće poljoprivrednike“, dodao je direktor Agencije Petar Samardžić.

Kako saznajemo od Duška Šaroškovića, načelnika nadležne Gradske uprave, umanjenje će biti oko 30 odsto poreza na imovinu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here