Ove jeseni počinje gradnja nove Letenke

0
1734

U naredne tri godine na mestu današnjih objekata na Letenci nići će savremeno omladinsko naselje sa najsavremenijim sportskim terenima, sportskim dvoranama, hotelom i pratećim objektima. Početak radova najavljuje se za septembar, ali pre toga planira se rušenje starih paviljona i priprema terena za izgradnju. Novi tereni će biti rađeni po međunarodnim standardima, a apartmansko naselje imaće 220 ležajeva.

U tom smislu, i mitrovačka gradska Skupština donela je plan detaljne regulacije lokaliteta „Letenka”, koji pripada katastarskoj opštini Šuljam. Plan detaljne regulacije lokaliteta omogućava da na mestu starih paviljona budu izgrađeni novi moderni objekti za smeštaj dece, ali i hotel najviše kategorije.

Prema rečima gradonačelnika Vladimira Sanadera, reč je o kompleksu koji je pre svega namenjen školskom i rekreativnom sportu, zbog čega će stari objekti biti srušeni i na njihovom mestu izgrađeni novi. Gradonačelnik ističe da već narednog meseca počinju prvi radovi na rušenju starih objekata, a zatim kreće i izgradnja potpuno novih za smeštaj dece i sportskih terena.

U drugoj fazi radova nalazi se izgradnja modernog hotela koji će imati najvišu kategoriju i služiti za smeštaj profesionalnih sportista i gostiju koji žele da posete Frušku goru. Grad Sremska Mitrovica zadužen je i za izgradnju obilaznice oko kompleksa „Letenka” u dužini od oko 1,2 kilometra.

Za ovu namenu, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je 1,65 milijardu dinara. 

(S. P./snimak:pzsport.rs )

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here