Anketa među GRAĐANIMA za donošenje plana JAVNOG ZDRAVLJA

0
502

Kako se najavljuje iz nadležne gradske uprave, u cilju donošenja strateškog dokumenta “Plan javnog zdravlja Gradu Sremska Mitrovica za period od 2018 – 2025 godine” biće sprovedena anketa među građanima. Na ovaj način Mitrovčani će moći da ukažu na slabosti zdravstva koje žele da unaprede.

Plan javnog zdravlja je dugoročan strateški dokument, koji se oslanja na nacionalnu strategiju javnog zdravlja i odnosi se na period od sedam godina, konkretno u našem gradu biće donet za period od 2018. do 2025. godine i Sremska Mitrovica ima obavezu da ga usvoji na osnovu Zakona o javnom zdravlju.

Predlog Plana javnog zdravlja donosi Savet za zdravlje, a usvojiće ga Gradska skupština. Nacrt tog plana izradiće ova novoformirana Radna grupa.

Cilj tog dokumenta je da se sagleda stanje zdravstva u našem gradu, da vidimo gde smo, šta su naše slabosti i jake strane. Šta treba da uradimo u narednom periodu biće određeno Akcionim planom koji će biti donet za period od naredne tri godine. CIlj ove ankete je da dobijemo povratne informacije i podatke od naših građana, kako bismo aktivnosti usmerili u tom smeru na koji nam sami građani ukažu. Očekujemo dobre predloge, ako sitacija kroz ankete ne bude zadovoljavajauća mi ćemo pomoći da dobiju bolje uslove lečenja. Kroze neformalne razgovore sa našim građanima smo do sada dobijali informaicje gde treba da poboljšamo stanje u zdravstvu”, rekao je Mirnić.

Anketa će obuhvatiti 500 građana, a moći da se popuni u Uslužnom centru u Gradskoj kući gde će biti na raspolaganju 200 anketnih listića. Biće anketirani i građani u Laćarku, Velikim Radincima, Šašincima, Divošu, Sremskoj Rači i Radenkoviću.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here