Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Pred nastupajuće praznike, Policijska uprava apeluje na građane da se uzdrže od rizičnijih vidova ponašanja, posebno u oblasti bezbednosti saobraćaja i javnog reda i mira.

Pored toga, Policijska uprava apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica, na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji obavljaju nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

Zakonom je izričito zabranjena prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama, upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica. Napominjemo da vatromet mogu izvoditi samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nepravilna upotreba pirotehnike može dovesti do:

– teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje,

– nastanka požara i eksplozija,

– uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom, kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava. Upozoravamo da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehniku biti sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

Ostavite komentar

*

captcha *