Atletski stadion bio domaćin Zimskog susreta bacača

0
463

Sremska Mitrovica je protekle subote bila domaćin Zimskog susreta bacača u kategoriji seniora i mlađih juniora, a rezultati su bili iznenađujući s obzirom na to da su u toku pripreme za ovogodišnju sezonu.

Prvi rezultat i najveću senzaciju na takmičenju je priredila mlada kopljašica iz Sente Adriana Vilagoš, koja je bacivši koplje 58,88 metara ostvarila nacionalni rekord ali i najbolji svetski rezultat u kategoriji mlađih juniorki.

Talentovana devojčica je već u prvoj seriji bacila 57,58 metara, a u poslednjoj, šestoj seriji je ostvarila najbolji svetski rezultat za devojčice do 14 godina.

Očigledno je da je reč o pravom atletskom biseru, a naša atletika ne treba da brine za budućnost ukoliko Adriana (koju trenira majka Đerđi Vilagoš) nastavi da napreduje.

Raspoloženi su bili seniorski bacači koplja, a pobedu je ostvario Vedran Samac (76,88m) nakon velike borbe sa Brankom Paukovićem (75,36m).

Reč je o dobrim rezultatima ako se ima u vidu nivo naše zemlje u bacačkim disciplinama, kao i to da se prava forma atletičara tempira pred državno prvenstvo, kada se jure norme za svetska i evropska prvenstva.

Veteranka AK „Spartak“ iz Subotice Dijana Šefčić je pobedila u bacanju kugle (13,06m), što je njena 29. pobeda u domaćim prvenstvima, a reč je o takmičarki koja je nastupala u vreme SFRJ, SCG i Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here