Atletski stadion na proleće dobija tribine

0
282

Ugovor za sanaciju montažnih blokova – tribina na Atletskom stadionu,  između Pokrajinske vlade i rukovodstva Atletskog stadiona, potpisan je u Novom Sadu.

Ovom događaju prisustvovali su Darko Gavrilović, direktor Atletskog stadiona i Svetlana Milovanović, pomoćnik gradonačelnika i njima je uručen ugovor.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez su pored ovog, uručili još 36 ugovora za projekte izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini u vrednosti 50 miliona dinara. Oni su naglasili da im je prioritet stvaranje najboljih mogućih uslova za bavljenje dece sportom i da na taj način žele da daju značaj fizičkom vaspitanju dece, sportu i zdravom životu uopšte. Milićević je dodao i da je obnova postojećih i gradnja novih sportskih terena izuzetno važna jer je upravo bavljenje sportom najbolji način za stvaranje zdravih i uspešnih ličnosti.

Na Atletskom stadionu već postoje konstrukcije montažnih metalnih tribina, ali bez nastrešnice i plastičnih stolica, a postojeća sedišta su od trošnih dasaka, tako da bi se ovim podigao nivo funkcionalnosti i bezbednosti atletskog stadiona. Takođe bi se omogućilo sklanjanje od kiše i vremenskih nepogoda za vreme takmičenja i treninga za takmičare i gledaoce.

Radovi na sanaciji tribina planirani su na proleće 2018. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here