Austrijski recept za sremsku turističku ponudu

1
1349

U okviru projekta “Priprema dva regiona Srem, Šumadija i Pomoravlje za definisanje turističkog prostora i tehnička podrška subjektima koji prodaju destinacije u ciljanim regijama” predstavnici Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i delegacija Regionalne razvojne agencije Srem posetili su Austriju.

Turistički radnici iz sedam opština kažu da je upoznavanje austrijske ruralne regije Vulkanland bilo više nego korisno, jer se ona nalazi upravo na tromeđi Austrije, Mađarske i Slovenije, te poseduje dosta ličnosti sa Sremom kad su u pitanju prirodni potencijali.

Ljudi i priroda su najveća vrednost, a ekonomija mora da bude po meri čoveka, odnosno kada se stvore idealni uslovi za život u nekoj sredini, onda sledi i razvoj turizma – rekla je Ljubica Bošković, direktorka Turističke organizacije Pećinaca, dodajući da turisti dolaze da uživaju u predelima, prizorima, ukusima koje su stvorili lokalni stanovnici.

– Tokom četvorodnevnog putovanja posetili smo značajne institucije regije i kompanije, vinariju, fabriku autentične austrijske šunke, fabriku piva, kao i čokolade i kroz razgovor sa domaćinima uočili da je u ovoj austrijskoj regiji očigledan mentalitet zajedništva, odnosno zajedničkog nastupa u pružanju turističke usluge, što se svakako može i treba primeniti i u Sremu – objasnila je direktorka Bošković.

Turistički radnici Srema došli su na ideju da pokrenu i neke nove projekte kao što su kartice sa popustima za turiste, umrežavanje lokalnih proizvođača, otvaranje prodavnica lokalnih proizvoda.

(M.S.)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here