Besplatan prevoz za meštane seoskih sredina na preventivne zdravstvene preglede

0
974

Iz Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu saopšteno je da će se tokom narednih akcija besplatnih zdravstvenih pregleda, kao tehnička podrška, uključiti i lokalna samouprava.

Naime, po rečima načelnika Vojsilava Mirnića, ove akcije postale su dobra praksa da se i građanima koji nemaju osiguranje pruži prilika da mogu da se pregledaju i ustanove svoje zdravstveno stanje.

Gradski Savet za zdravlje predložio je gradonačelniku da se tri vozila lokalne samouprave stave na raspolaganje pacijentima koji će ići na preventivne besplatne preglede u Opštu bolnicu. Na ovaj način omogući ćemo pacijentima iz ruralnih sredina koji nemaju način, da budu prevezeni i da dođu na pregled,” rekao je načelnik Mirnić.

Kako je načelnik Mirnić napomenuo, zainteresovani pacijenti mogu da se prijave na broj telefona Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu 610-614 i ostave podatke, kako bi bili pozvani i prevezeni kada budu organizovani besplatni preventivni pregledi, ali i vraćeni na kućnu adresu.

Inače, odlukom Ministarstva zdravlja sve opšte bolnice obavljaju preventivne besplatne preglede jednom mesečno, i to nedeljom.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here