Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Iz Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove obaveštavaju se svi korisnici javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada da autobusi normalno saobraćaju i da se mesečne karte za januar mesec već mogu kupiti na autobuskoj stanici. 

Takođe, mesečne karte za učenike srednjih škola važe za ceo mesec, a ne samo za vreme trajanja školske godine.

Samim tim učenici mogu i sada koristiti prevoz, jer autobusi normalno saobraćaju po redu vožnje bez obzira što je u toku školski raspust.

Napominje se i da učenici i sve ostale subvencionisane kategorije putnika u sklopu kupljene mesečne karte mogu koristiti sve autobuske linije i sve polaske u zavisnosti od zone putovanja kojoj pripadaju. Primera radi, učenik koji ima kupljenu kartu za sve tri zone može koristiti sve linije i sve polaske na teritoriji cele opštine, a ne samo autobus koji ga prevozi do i od škole.

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Никола Odgovori
    Као неко ко редовно користи превоз на релацији Сремска Митровица - Лаћарак, покушао бих да скренем пажњу на неколико проблема са којима се путници готово свакодневно сусрећу. Први је, да НЕ ПОСТОЈИ валидан РЕД ВОЖЊЕ. Све до промена у режиму саобраћања, путници су знали да превоз сигурно иде на сваких сат времена, па није било забуне, а са променама прво што се променило је да су "сигурни термини" померени за пола сата, при чему НИЈЕ ПОСТАВЉЕНО ЈАВНО ОБАВЕШТЕЊЕ, доступно путницима. Осим тога, ова промена изгледа да важи само за радне дане, јер суботом и недељом важе други термини полазака. Исти проблем постоји са новоуведеном линијом, "кроз улицу Ниску", за коју је, љубазношћу шофера који је радио релацију, објављен распоред и окачен на стајалишта у Ниској улици, aли врло брзо по објављивању термина укинут је добар део њих, па тако путници опет не знају да ли ће аутобус са сигурношћу доћи. Ово је посебно изражено викендом, а путници су све незадовољнији. Многи од њих рачунају на тај превоз, једино за њега могу да издвоје новац, неретко касне на послове и састанке, а проблем је заиста решив. Овим путем апеловао бих на Сремскомитровачки портал, да у сарадњи са Сирмиум бусом објави редослед полазака на сајту, а Сирмиумбус и у папирној форми на стајалиштима, те да на тај начин олакшају великом броју путника који тај превоз свакодневно користе. Унапред захвалан, један путник.