Bez vozova na relaciji Stara Pazova – Novi Sad: OD ŠIDA DO BEOGRADA 7 PUTA DNEVNO!

0
1537

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da pruga Beograd – Novi Sad neće raditi oko godinu dana, zbog radova u sklopu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta.

Ona je rekla da se već radi na dve deonice, od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Čortanovaca, kao i da je 11 kilometara nove pruge već postavljeno i da je potrebno da se pruga zatvori da bi se dalje radilo i da je to bio „jedini način da bi se završilo ono što piše u ugovoru“.

Ministarka je rekla i da je Srbijavoz dao tačan raspored autobuskog prevoza za one koji imaju godišnje ili mesečne karte.

Brza pruga Beograd–Budimpešta, na delu između Stare Pazove i Novog Sada, trebalo bi da bude završena 2021. godine. „RŽD internešenel“ trenutno rekonstruiše postojeću i gradi novu dvokolosečnu prugu za brzine 200 kilometara na čas. Na toj trasi se nalaze i dva složena i velika železnička objekta – tunel „Čortanovci” i vijadukt od tri kilometra u plavnom delu Dunava.

Vijadukt gradimo na deonici gde brdovit teren prelazi u ravnicu oko Dunava, što zahteva primenu zahtevnih tehničkih rešenja, od kojih su mnoga napredna za železnički inženjering u Evropi – objašnjava Sergej Aleksejevič Pavlov, generalni direktor „RŽD internešenel”.

Kada je reč o vozovima od Šida do Beograda, saobraćaj se odvija nesmetano po novom redu vožnje koji važi od početka februara. Vozovi iz Šida ka Beogradu, po novom redu vožnje, polaziće sedam puta u toku dana, a isto važi i u obrnutom smeru.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here