Bojan Zdelar i Marija Dostanić vicešampioni Evrope

0
785

Reprezentacija Srbije je postigla zapažen uspeh na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore osvojivši tri medalje, od kojih su čak dve srebrne medalje otišle u ruke mitrovačkih kajakaša „Vala“ – Bojana Zdelara i Marije Dostanić.

Takmičenje je održano od četvrtka, 28. juna, do nedelje, 1. jula, u italijanskom gradu Auronzu uz učešće preko 700 takmičara iz oko 35 zemalja.

Junior Bojan Zdelar osvojio je srebrnu medalju u jednosedu na petstotina metara, a zlatna medalja pripala je Dancu Rasmusu Knudsenu i bronzana Čehu Jan Vorelu. Na distanci od dvestotine metara Bojan je zauzeo visoko četvrto mesto.

Mlađa seniorka Marija Dostanić osvojila je srebrnu medalju u dvosedu na petstotina metara zajedno sa Biljanom Relić iz Pančeva. Zlatna medalja pripala je Poljakinjama Iskrickoj i Pazek, a bronza Dankinjama Langelund i Nivung. Marija je takođe bila odlična u jednosedu na istoj distanci gde je bila petoplasirana.

Najmlađe takmičarke, Anastazija Bajuk i Olivera Mihajlović, iako kadetkinje bile su nadomak A finala u četvorosedu na petstotina metara u konkurenciji juniorki, zajedno sa Ritom Siveri i Evom Bartom iz Sente. Zauzele su četvrto mesto u polufinalu, a prva tri mesta su vodila u finalnu trku.

Stefan Vrdoljak, zajedno sa novosađanima Dimitrijem Novakovićem, Vojinom Rudovićem i Lukom Alavanjom nastupio je u juniorskom četvorosedu na petstotina metara gde su u B finalu zauzeli treće, to jest u ukupnom poretku dvanaesto mesto.

U Auronzu je pored pet kajakaša bio i trener „Vala“ Nenad Kosijer, a sledeće takmičenje koje očekuje naše reprezentativce jeste Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u bugarskom gradu Plovdivu od 26. do 29. jula.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here