ZA BUDUĆE GENERACIJE: Otvoren novi bazen

0
186

Jedan od značajnijih kapitalnih projekata svečano su otvorili ministri Vanja Udovičić i Rasim Ljajić, a završen je nakon 18 meseci, a vrednost investicije iznosi oko 250 miliona dinara.

Novoizgrađeni bazen  svečano su otvorili Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, i Rasim Ljajić ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, u prisustvu Branislava Nedimovića ministra za poljoprivredu, kao i čelnike ovog grada. Jedan od značajnijih kapitalnih projekata Sremske Mitrovice, završen je nakon 18 meseci, a vrednost investicije iznosi oko 250 miliona dinara.

Građani Sremske Mitrovice, konačno su dobili jedan lep i moderan zatvoren bazen, u okviru Sportskog rekreativnog centra “Pinki“, koji će prevashodno služiti školarcima, da uče da plivaju i aktivno se bave ovim sportom.

Turizam i sport, vrlo često idu ruku pod ruku, oni nisu samo zabava i rekreacija, već mi želimo da oni krenu ka razvoju. I to zaista može da se dogodi, u koliko imamo dobru sportsku infrastrukturu, jer samo ona daje uslove da razvijamo sport i turizam, da omogućimo pripreme velikom broju sportista , a između ostalog i ovde u Sremskoj Mitrovici.– rekao je Ljajić i dodao da Sremska Mitrovica ima sa čim da se ponosi, ne samo sa ovim objektom , već raznim resursima, kulturnim nasleđem, idealnim odmaralištima i izletištima.

-Ovakve investicije će više privući investitore, da ulažu u privatni smeštaj. Ovo je signal njima da vredi ulagati u hotele i druge smeštajne kapacitete, jer će se ta investicija vrlo brzo vratiti s obzirom na ove potencijale.- ocenio je ministar Ljajić.

Svoje zadovoljstvo nije krio ministar Udovičić, koji je naglasio da za njega ne postoji bolji osećaj nego kada otvara bazen.

U sportu se najbolje pokazuje timski rad i u sportu bez timskog rada nema rezultata. Tako ovde danas imamo najbolji rezultat, čestitam gradonačelniku Vladimiru Sanaderu i svima vama koji ste verovali u ovaj projekat a i onima koji će koristiti ovaj bazen. – naglasio je Udovičić.

Na svečanosti prisutnim zvanicima obratio se i gradonačelnik Sremske Mitrovice Sanader, koji je istakao, da će ovaj bazen omogućiti i razvoj vaterpola. On se zahvalio bivšem gardonačelniku Nedimoviću, za čiji mandat je i krenula izgradnja ovog objekta, ali i ministarstvima za sport i omladinu, i turizam koji su dali punu podršku.

Projektom su izgrađena dva bazena – jedan poluolimpijski dimenzija 25 puta 12, za potrebe raznih takmičenja i drugi manjih dimenzija, 10 puta osam metara,koji je planiran za rekreaciju .U zgradi bazena planirana je izgradnja spa centra, teretane, info pulta i modernih svlačionica, kao i VIP deo sa posebnim ulazom na bazen.

 

Izvor:  http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:694680-ZA-BUDUCE-GENERACIJE-Otvoren-novi-bazen-u-Sremskoj-Mitrovici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here