Čalma se priključuje na gradski vodovod

0
769

Selo Čalma biće uskoro priključeno na gradski vodovod s obzirom da su obezbeđena sredstva za ovu namenu. Pored Grada, u finansiranju ovog projekta učestvovaće i  Pokrajinska Vlada.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo APV odobrio je sredstva u iznosu od 10,2 miliona dinara za radove na izradnji vodovodne mreže od crpne stanice Manđelos do crpne stanice Čalma. Izvođač radova je JKP „Vodovod“.

Povodom početka radova Čalmu su obišli predstavnici gradske uprave i izvođača radova.

Radovi se realizuju po predviđenom rasporedu, rekao je Miroslav Jokić načelnik nadležne Gradske uprave, vremenski uslovi idu na ruku, sva dinamika koja je planirana realizuje se po utvrđenom rasporedu, a sva preduzeća uključena u radove nalaze se na terenu.

Čalma i Divoš su dva mesta koja imaju svoje vodosnabdevanje i u letnjem periodu dolazi do problema zato što kapacitet tih bunara nije dovoljno veliki i ljudi ostaju bez vode.

Da bismo rešili ovaj problem prvo ćemo da spojimo Čalmu na gradski vodovod i da obezbedimo kvalitetno vodosnabdevanje, zatim ćemo da produžimo taj vod i do Divoša i time reštiti probleme u oba sela” – dodao je Borislav Babić direktor JKP „Vodovod“.

Tokom radova neće biti prekidano vodosnabdevanje potrošača, kaže Babić, jer će iz pravca Manđelosa dovoditi vodu u Čalmu. Nakon priključenja Čalme na gradsku vodovodnu mrežu, procenjuje se da će naredne godine biti priključen u Divoš.

Ukupna vrednost radova u Čalmi iznosi 15,7 miliona dinara.

(M. M.)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here