Čankovi i Čedini simpatizeri krenuli u Hrtkovce: RADIKALI IH NALUPALI!

1
7033

Članovi i simpatizeri Čankove Lige socijaldemokrata Vojvodine i LDP-a Čede Jovanovića, stranaka koje otvoreno zagovaraju komadanje Srbije, danas su imali potrebu da se sa radikalima i njihovim liderom Vojislavom Šešeljom obračunaju u Hrtkovcima.

Ipak, lider LSV-a Nenad Čanak izjavio je da funkcioneri te stranke nisu stigli danas do Hrtkovaca, jer ih je policija zaustavila na putu nakon što su izašli iz Rume. On je  rekao da su naišli na preprečena vozila policije i da im je tu rečeno da je zabranjeno svako okupljanje u Hrtkovcima i da ne mogu dalje.

Lider LSV-a je kazao i da će ostati na tom mestu, jer ne mogu da ostave kolege iz Liberalno demokratske partije, čiji je aktivista napadnut u mestu Jarak, nedaleko od Hrtkovaca. Članovi njegove stranke su iskoristili priliku da na društvenim mrežama okače selfije sa „prve linije fronta“.

Istovremeno, u Jarku, selu nadomak Hrtkovaca, nakon održanog govora lidera radikala Vojislava Šešelja, grupa članova LDP-a je počela sa provokacijama, nakon čega je i policija intervenisala.

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije (LDP) Đorđo Žujović jedan je od sedmoro kontramitingaša, koji su razvili transparent „Šešelj, ratni zločinac“, nakon čega su pristalice radikala pokušale da otmu natpis.

Žujović je dobio jak udarac u glavu, a njemu su u pomoć pritrčali radikali iako su provokacije bile usmerene protiv njih, a onda ga je odvela policija

(tekst: Milan Milivojević / foto: Srbija Danas, Twitter)

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here