Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Tokom prošle 2015. godine Carsku palatu, jedan od najznačajnih mitrovačkih turističkih lokaliteta, posetilo je više od 10 hiljada ljudi. I početak ove godine, bar kada je poseta Carskoj palati u pitanju, takođe je obećavajući.

carska-palat_52698ea48a303Tradicionalni posetioci su deca i mladi, jer je Carska palata u većini škola uvrštena u program školskih ekskurzija. Takve grupne posete broje u proseku i do stotinak posetilaca. Inače, sezona poseta ovom lokalitetu je između aprila i jula, ali i između septembra i novembra, što pokazuju dosadašnja iskustva.

Ove sezone povećan je i broj stranih turista.

Jedan od razloga je i saradnja sa italijanskom turističkom agencijom koja nudi program posete balkanskim destinacijama, pri čemu je jedna od destinacija i Sirmijum.

Tako je u maju i junu, kao i drugom delu sezone u septembru i oktobru, već najavljeno preko 20 organizovanih grupa iz Švedske i  Danske. Termini su utvrđeni, a posete su već počele.

Pored ovih tura, kako je najavio Ljubiša Šulaja direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture, mogu da se očekuju i gosti iz Izraela koji se u ovom slučaju često opredeljuju za Srbiju.

Posle „prethodnice“ koja je zadovoljna otišla iz Sremske Mitrovice, već su najavljene nove ture.

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Sale Odgovori
    Impozantan broj! Pogotovo u kasnim nocnim satima kada tuku narodnjaci!