Da li je važniji stadion u Beogradu od puta Novi Sad – Ruma – Šabac?!

2
1750

Povodom Javnog uvida u Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene putnog koridora Novi Sad – Ruma – Šabac, u Rumi je održana javna sednica Komisije za javni uvid.

Građani Rume prihvatili su poziv da učestvuju da učestvuju u Javnoj raspravi u jednom od najvećih infrastrukturnih projekata, koji će biti realizovani u narednom periodu. Iznete sugestije i primedbe nadležni su saslušali i rekli da će mahom biti uvažene.

Iako se svi slažu da je dugoočekivani Fruškogorski koridor jedan je od prioritetnih projekata, te da je izgradnja autoputa Novi Sad – Ruma – Šabac od velikog značaja za ceo Sremski region gorak ukus ostavlja činjenica da je političkoj vrhuški u Beogradu (sudeći barem po najavama u štampi) ipak važnija izgradnja nacionalnog stadiona.

Po nezvaničnim tvrdnjama, ni u 2019. godini neće započeti izgradnja Fruškogorskog koridora, iako su predstavnici vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat.

Pored toga, kako se čulo na sednici u Rumi, nedopustivo je smanjenje od 20 odsto sredstava za saobraćajnicu „Novi Sad – Ruma“, za koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo oko 340.000 evra.
Ovim postupkom opredeljena su samo sredstva za izradu dela projektno – tehničke dokumentacije, dok na nastavak izgradnje predmetne deonice tek treba svoj red da sačekaju: završetak projektno – tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko-istražnih radova. Sve ukazuje na to da se ponovo obmanjuju građani koji žive u ovom području, budući da je ovo put kojim dnevno prođe 12000 vozila, isti put koji povezuje, preko Šapca i Loznice, Republiku Srbiju sa susednom Federacijom BiH. 
Istovremeno, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od Fruškogorskog koridora.
(Milan Milivojević)

 

2 COMMENTS

  1. sve nam govori o ovoj vlasti,,akcize na gorivo 80 dinara ,,svi cute,,stadion bitniji od tunela.i puta,,boze,,treba bezati iz ove zemlje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here