Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Bez obzira na zahlađenje i kišu, danas će – tačno u podne – novoizgrađeni podvožnjak biti zvanično otvoren. Na otvaranje, po najavama zvaničnika, dolazi i premijer Ana Brnabić.

Prethodne dve godine u Sremskoj Mitrovici svakako je obeležila gradnja podvožnjaka koji će spajati severni i južni deo grada. Mitrovčani su na realizaciju ovog projekta čekali više od četrdeset godina i sada nestaju sve prepreke za širenje i razvoj grada prema Fruškoj Gori, što će olakšati protok saobraćaja, pogotovo prema industrijskoj zoni uz autoput i prema nekoliko fruškogorskih sela.

Ono što je posebno zanimljivo istaći jeste da je na ovoj saobraćajnici primenjena savremena tehologija gradnje koja je omogućila da se ni jednog trenutka ne prekida železnički saobraćaj iznad gradilišta. Ovakav način gradnje omogućio je da Železnice Srbije ispunjavaju obaveze prema svim učesnicima u železničkom saobraćaju pošto nije bilo zaustavljanja vozova iznad gradilišta.

Nakon završetka pešačkog mosta preko Save, ovo je najveći projekat koji je Mitrovica imala u svojoj novijoj istoriji.

Podvožnjak je građen godinu i osam meseci u više faza, a ukupna vrednost iznosi oko 5 miliona eura. Veći deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Grada, a Vlada Vojvodine je preko Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila 80 miliona dinara.

U okviru ovog projekta izgrađena su i dva kružna toka. Izgradnju kružnog toka kod Elektrodistribucije sa 30 miliona dinara pomoglo je Ministarstvo privrede, dok su radovi na kružnom toku kod Horoskopa, čija je projektovana vrednost 60 miliona dinara, realizovani preko JP Putevi Srbije.

(M. M.)

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Vladimir Odgovori
    A ovaj kružni tok od 60 miliona kada mu se prilazi na jednom ukljucenju skoro u rupu upadnes koliko je nizi put u odnosu na ukljucenje. Katastrofa! Za te pare treba da bude kao pista i da budu putevi u istoj nivelaciji svi sa kruznim tokom. Koja je inspekcija ovo dozvolila. Sve potplaceno!
    • Blosko Odgovori
      Rupa ti u glavi