Danas počinje rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića

0
1072

Danas počinju radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića u centru Sremske Mitrovice. 

Posle desetak godina od uređenja gradskog jezgra i stvaranja pešačke zone, u najužem centru grada biće rekonstruisana i jedna od najprometnijih ulica. Reč je o ulici Vuka Karadžića i to od kružnog toka kod Carske palate, pa sve do raskrsnice kod nekadašnjeg Stoteksa.

Po rečima Miroslava Jokića, načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove „čeka nas potpuna rekonstrukcija ove ulice, koja će obuhvatati izgradnju novog kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza, parking mesta, postavljanje javne rasvete, kao i rekonstrukciju infrastukturnih objekata koji se nalaze unutar zemlje u smislu vodovodne mreže, telekomunikacione i gasne mreže i ostale infrastrukture. Vrednost radova je 27 miliona dinara koji su obezbeđeni od strane Uprave za kapitalna ulaganja“.

Kako je naveo načelnik Jokić, u saradnji sa saobraćajnom policijom obezbeđeno je, u onoj meri u kojoj je to moguće, nesmetano funkcionisanje saobraćaja za vreme radova. Privrednici koji koriste ove ulice imaće alternativne pravce, a gradski autobusi će saobraćati, za sada, po istoj trasi.

„U prvom trenutku odlučili smo da ne vršimo zatvaranje raskrsnice kod bivšeg Stoteksa, što znači da će ostati prohodna ulica Šećer sokak sa mogućnošću skretanja udesno prema Žitnom trgu. Komunikacija je takođe obezbeđena kroz ulice Ilariona Ruvarca, Parobrodsku i Puškinovu. U zavisnosti od intenziteta saobraćaja mi smo razradili i druge planove, odnosno otvaranje takozvane Savske magistrale ukoliko za tim bude bilo potrebe. Obavili smo razgovore sa svim velikim privrednim subjektima koji se nalaze na tom prostoru i dogovorili način za njihovo snabdevanje, komunikaciju, odnosno njihovo nesmetano funkcionisanje“, rekao je načelnik Jokić.

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here