DEFINITIVNO: Ne priznaje se rekord Vedrana Samca u bacanju koplja

0
976

Upravni odbor AK Srem povukao zahtev za priznavanje rezultata Vedrana Samca od 26. avgusta i time prestaje svaka priča oko toga da li je hitac u Sremskoj Mitrovici rekord Srbije u bacanju koplja ili ne.

U obaveštenju potpisanom od strane dr Miroslava Kendrišića, predsednika kluba, u kome se preseca Gordijev čvor, objašnjava se na početku da je: „Nakon snimka, koji se pojavio u javnosti, na kome se vidi da sudija meri hitac bacača koplja, Vedrana Samca, na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, suprotno od pozitivnih atletskih pravila, kompromitujući na taj način čitavo takmičenje i samog atletičara, zasedao Upravni odmor Atletskog kluiba Srem.“

Pored ostalog se još kaže: „Uvažavamo činjenicu da su neprijatne okolnosti, izazvane lošim radom sudija, kompromitovale ovaj rezultat našeg atletičara koji je vredan pažnje, a mogu naneti štete i čitavoj atletici u Srbiji, pa smo odlučili da donesemo ovakvu odluku“.

Zaključuje se da je su uvereni da će Vedran Samac pokazati da: „Može da ostvari odličan rezultat, koji neće biti kompromitovan obakvim neprijatnim situacijama, sa željom da se ovakvi nemili incidenti više ne događaju u atletici“.

Za one koji nisu pratili ceo slučaj, koji je uzbudio i region, da podsetimo da je spomenuti rezultat bolji od  aktuelnog rekorda države (83,34 m), koji je ostvario Sead Krdžalić 1987. godine.

Međutim, na snimku napravljenom telefonom iz publike sa zapadne strane i objavljenom na Jutjubu, vidi da je sudija Zoran Kresojević iz Zbora atletskih sudija Sremske Mitrovice, pogrešno izmerio jedan od hitaca Samčeve serije.

Produžio ga je otišavši nekoliko koraka dalje u odnosu na ono gde je koplje palo, bacivši ga pre toga daleko od sebe ka južnom delu stadiona odakle je Samac bacao.

(S.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here