Svaki deseti Mitrovčan korisnik socijalne pomoći!

0
276

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Sremskoj Mitrovici je u 2016. godini ukupan broj korisnika socijalne zaštite po različitim osnovama, na evidenciji Centra za socijalni rad iznosio više od 7.000 korisnika, što znači da je udeo korisnika socijalne zaštite u ukupnoj populaciji bio 10,3 odsto.

Prema rečima v.d. direktora Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici Branislava Vukmira u 2017. godini broj korisnika socijalne pomoći znatno je smanjen u odnosu na proteklih nekoliko godina.

Od 1. januara ove godine Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna primanja donelo je odluku o uvođenju socijalnih karata.To zapravo znači da će registar socijalnih osiguranika i izrada socijalnih karata uvesti u red oblast socijalnih davanja.

Prema prognozama Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna primanja, ovaj sistem trebalo bi tek da zaživi i da će se u prvoj polovini 2019. a tada će se videti i prvi rezultati.

Vukmir ocenjuje da je to dobar sistem jer će na taj način biti zadovoljniji kako korisnici, tako i zaposleni u administraciji. Osnovni cilj uvođenja socijalnih karata, jeste taj, da socijalna davanja budu pre svega pravednija i u pravim rukama.

Neće više biti stajanja na šalterima, već će državna administracija imati sve na jednom mestu.

 

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/srem/socijalne-karte-uvode-red-u-socijalna-davanja_884106.html

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here