Devojčice iz GŽOK „Srem“ prvakinje Balkana

0
1299

Povodom zapaženog učešća na 5. Balkan Kids day Festivalu u odbojci koji je sredinom meseca održan u Skoplju u mitrovačkoj Gradskoj kući priređen je prijem za takmičarke GŽOK „Srem“.

Na pomenutom turniru u konkurenciji devojčica (2006. i mlađe) za Srbiju su igrale: Jovana Antić, Ana Mihajlović, Mirna Miladinović, Nina Santrač i Dunja Stanković, članice „Srema“ iz Sremske Mitrovice i Anđela Lekić članica „Red Foksa“ iz Kragujevca. Trener selekcije je bio  Srđan Radovanović iz „Srema“.

Načelnik nadležne gradske uprave Ilija Nedić čestitao je na ovom izuzetnom uspehu koji je postignut.

Pokazuje se da kontinuitet rada ženske odbojke u Sremskoj Mitrovici koja je sigurno najbolji reprezent mitrovačkog sporta u poslednih nekoliko godina. Poznajući vašeg trenera, koliko sad upoznajem i vas, smatram da ćete vi taj kontinuitet rada i rezultata nastaviti, i da ćete zaista biti uspešni u vašim budućim karijerama„, izjavio je načelnik Ilija Nedić.

Trener GŽOK „Srem“ Srđan Radovanoviću zahvalio se svima iz Grada koji podržavaju ovu decu i klub već deceniju, i obezbeđuju šta god je potrebno.

„Ovo je bilo prva velika čast za naš klub pošto prvi put u istoriji kluba smo dobili poziv da predstavljamo reprezentaciju Srbije na nekom takmičenju. Ovo takmičenje se odvijalo vrlo zanimljivo, 8 reprezentacija sa Balkana (nisu bile prisutne samo Turska i Rumunija). Sve reprezentacije su imale 6 ženskih i 6 muških članova. Na tehničkom sastanku pre početka takmičenja odlučeno je da svih 8 reprezentacija pravi po dve podjednake ekipe: Srbija I i Srbija II, gde bi u svakoj ekipi učestvovalo 3 devojčice i 3 dečaka. Žrebano je da ujutru kada krenemo sa takmičenjem svaka ekipa ima po dve utakmice, i rezultati svih utakmica su se sabirali. Vrlo je bilo zanimljivo, pošto smo mi startovali sa dve pobede, posle smo imali jedan poraz od Bugarske (25:23) koji na sreću po nas nije bio koban jer je Grčka pobedila Bugarsku (25:23) i zatvorio se jedan trougao gde smo mi morali da pobedimo Crnu Goru sa 25:10 ili nekim boljim rezultatom, i mi smo to uspeli. Tako da smo postali nezvanični prvaci Balkana“, objasnio je trener GŽOK „Srem“ Srđan Radovanović.

(S. P.)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here