DIVOŠ: Voda ponovo ispravna za piće

0
739

Na osnovu analiza uzoraka vode koje su urađene u Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici i Institutu za javno zdravlje u Novom Sadu, voda za piće u lokalnom sistemu vodosnabdevanja u Divošu je higijenski ispravna i bezbedna za korišćenje.

Nakon sprovedenih procedura vezanih za utvrđivanje kvaliteta vode i njene zdravstvene ispravnosti, meštani Divoša od danas ponovo imaju vodu za piće. Time su završene sve aktivnosti preduzete na rešavanju problema vodosnabdevanja koji se javio krajem 2017. godine.

Podsećamo, nakon što je ustanovljena povećana vrednost mutnoće vode, iznad granica propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, meštanima ovog sela obezbeđena je tehnička voda za svakodnevnu upotrebu, kao i voda za piće koja je stizala iz cisterni. Nakon izgradnje novog bunara redovno je rađeno ispiranje vodovodne mreže, tako da je ona sada spremna za distribuciju vode za piće do korisnika.

Borislav Babić, v.d.direktora JKP „Vodovod“ ovom se prilikom zahvaljuje meštanima na strpljenju i razumevanju, kao i svima koji su doprineli da ovaj problem bude rešen – radnicima  “Vodovoda”, Gradu Sremska Mitrovica i Mesnoj zajednici Divoš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here