DIVOŠ: Završni radovi na novom bunaru JKP „Vodovoda“

0
354

Polovinom novembra u Divošu je ustanovljena povećana vrednost mutnoće vode, iznad granica propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Kako je brzom intervencijom tada ustanovljeno, reč je bila o oštećenju bunara B1 u Divošu, što je dovelo do narušavanja kvaliteta vode za piće. Taj bunar je izgrađen 1994. godine i jedino je izvorište za vodosnabdevanje sela.

U cilju rešavanja ovog problema naloženo je hitno bušenje novog bunara na već postojećoj lokaciji. Sve pripremne radnje su završene u najkraćem mogućem roku. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke izabran je izvođač radova – „Hidrogeocentar“ Leštane i odmah se krenulo u realizaciju posla.

Gradonačelnik Vladimir Sanader je u izjavi za medije rekao da su odmah preduzete sve neophodne mere kako bi meštani Divoša imali tehničku vodu za svakodnevnu upotrebu, kao i vodu za piće koja stiže iz cisterni.

Za početak, izvršeno je bušenje novog bunara, ali je ipak dugoročno potrebno da razmišljamo o povezivanju Čalme i Divoša na javni sistem vodosnabdevanja“, rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader osvrnuvši se na taj problem.

Najpre je odrađeno istražno bušenje. Dubina bunara je 160 m. Trenutno se postavlja bunarska oprema – cevi i filteri, nakon čega sledi ispiranje i povezivanje bunara na vodovodni sistem“, rekao je Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod nakon što je, zajedno sa gradonačelnikom, juče obišao završne radove na bušenju novog bunara.

Prema planu posao bi mogao biti završen već početkom naredne godine, najverovatnije do Božića. Ukupna vrednost nabavke iznosi oko 4 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz sopstvenih prihoda “Vodovoda”.

 

(S. Budimir)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here