Đak pao na stolicu, ostao bez bubrega

1
2773

Nesrećni slučaj u Tehničkoj školi. S. Š. (15) na odmoru se sa prozora okliznuo na stolicu

Petnaestogodišnji S. Š., učenik Srednje tehničke škole “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici, kojem je u sredu posle povrede zadobijene u pauzi nastave odstranjen bubreg u Opštoj bolnici, u stabilnom je stanju i oporavlja se, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi. Policija je uradila uviđaj, škola obavestila Ministarstvo prosvete, a Milisav Daničić, direktor škole, žali zbog ovog nesrećenog slučaja, koji je mogao da se izbegne.

S. Š. je učenik prve godine smera mašinski tehničar, a teže je povređen za vreme školskog odmora u prepodnevnoj smeni, kada se popeo na sims od prozora, izgubio ravnotežu i pao na stolicu, koja je bila pored.

On je, najverovatnije, hteo da otvori prozor koji je viši u odnosu na ostale u učionicama. Da li se okliznuo ili je nezgodno stao, uglavnom, pao je na stolicu, koja se okrenula. U tom trenutku njegova povreda nije izgledala tako ozbiljno, ali mi smo odmah pozvali njegove roditelje, koji su ga odvezli u bolnicu – prepričava nemili događaj Milisav Daničić, direktor škole.

Tek kad je dečak dovezen u bolnicu, ustanovljeno je da mu je bubreg prepolovljen.

Tim lekara na čelu sa načelnikom službe Opšte hirurgije dr Đorđem Teodorovićem, izveo je operaciju, gde je povređeni bubreg morao da se odstrani. Dečak se nalazi na Intenzivnoj nezi, stabilnog je stanja, svestan, i njegov oporavak ide nabolje. Ako se nastavi ovakav tok oporavljanja, on bi već u petak mogao da bude prevezen na opšte odeljenje – kaže Biljana Sremčić, zadužena za odnose s javnošću u bolnici.

Vest o nesrećnom slučaju u STŠ “Nikola Tesla” potresla je i predstavnike Grada, koji su se čuli sa porodicom učenika i uputili im podršku. Javnosti se obratio i Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i obrazovanje, rekavši:

– Veoma smo se potresli kada smo čuli za nemili događaj koji se dogodio u Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“. Predstavnici lokalne samouprave su se čuli sa porodicom dečaka i pružamo im svu moguću podršku. Ispitaćemo okolnosti pod kojima je došlo do nesrećnog slučaja jer nam je bezbednost dece u školama prioritet – rekao je načelnik  Nedić.

Policijski inspektori su i danas boravili u školi, ispitivali sve elemente i okolnosti ove nezgode.

Definitivno je ovo bio nesrećan slučaj. Dete je najbolji učenik u razredu, miran, povučen i žao mi je što se ovo desilo, a nije moralo. Dosad smo u povećanje bezbednosti učenika uložili više od milion dinara, ali dese se neke stvari koje ne mogu da se predvide – pojašnjava Daničić.

(Smiljka Kostić / novosti.rs)

 

 

1 COMMENT

  1. ….KATASTROFA, da li u toj ‘obrazovnoj ustanovi’ postoji SAMO JEDNA, ALI SAMO JEDNA godina da prodje bez ovakvog nemilog dogadjaja..???!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here