DOBAR PRIMER! Sportske hale u svim mestima pazovačke opštine

0
318

Opština Stara pazova je specifična po tome što se može podeliti u tri teritorijalno-organizacione celine – Nova Pazova, Stara Pazova i Podunavlje kojeg čine ujedinjeni Banovci sa Belegišem i Surdukom.

U Podunavlju svako selo ima školsku halu, imaju i Belegiš i Stari Banovci, kao i Novi Banovci, a lokalna samouprava odlučila je da u Starim Banovcima, jer se geografski nalazi centralno, gradi jednu novu halu, gde će biti i stadion i sportski centar, kapaciteta 1.500 gledalaca, i nju će koristiti lokalni klubovi.

Prva faza gradnje završena je prošle godine, a sad je raspisana druga faza. Investiciju se sprovodi u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja će dati 60 odsto, dok Opština finansira ostatak. Ukupna vrednost radova iznosi oko 350 miliona dinara, kažu nadležni u pazovačkoj opštini.

Inače, u poslednjih pet godina izgrađene su dve nove hale, koje su i seoske i školske i to u Golubincima i Belegišu, a koriste ih, pored đaka i klubovi, kao i građani.

Za narednu godinu planira se izgradnje jedne hale u Staroj Pazovi za takmičenja, jer i ženska i muška odbojka igraju evropske utakmice, kao i ekipe futsala iz Nove Pazove, te su im neophodni uslovi za trening.

I u Novoj Pazovi uskoro će se graditi školska hala, nabavka je već raspisana. Iako postoji klupska hala za takmičenja, ona nije dovoljnog kapaciteta da obuhvati školski i klupski sport istovremeno. Izgradnjom nove hale i taj problem će biti rešen.

Saznajemo od nadležnih i da opština za sport izdvaja na godišnjem nivou do 150 miliona dinara, što obuhvata i sportska udruženja, klubove, kao i školski sport, zatim stipendije.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here