Doček u gradskoj kući za mitrovačke zlatne atletičare

0
937

Zlatne učesnike nedavno završenog prvenstva Balkana u atletici, Mariju Vučenović, Vedrana Samca, trenera Dragišu Đorđića i predsednika AK „Srem“ dr Miroslava Kendrišića primili su u Gradskoj kući gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

„Čestitam našim sportistima na uspehu, a grad će ih i ubuduće podržavati, jer nama jeste ideja da naši mladi imaju prave uzore, a njih dvoje su zaista pravi uzori“, izjavio je gradonačelnik Sanader.

Atletičar AK „Srem“, Vedran Samac ostvario je veoma dobar rezultat od 76,88 metara koji je bio dovoljan za odlazak u Berlin.

Mislim da sam ove godine najspremniji a to ću pokazati i na samom evropskom prvenstvu i nadam se plasmanu u finale. Nikad jača „Balkanijada“ nije bila iz razloga zato što je čak i Ukrajina bila učesnik uz ukupno 18 zemalja. Bila je jaka konkurencija ali veća želja za zlatnom medaljom, i to mi se ostvarilo„, izjavio je Samac.

Marija Vučenović je na Balkanskom prvenstvu osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u bacanju koplja sa 60,60 metara i postigla normu za Prvenstvo Evrope u Berlinu.

„Utisci su veoma dobri. U bacanju koplja je bilo 11 devojaka, a ja sam bacila lični rekord preko 60 m i normu, tako da će to biti takmičenje koje ću ja pamtiti jer sam prvi put bacila preko 60 m. Sledeće nedelje je evropsko prvenstvo u Berlinu za seniore. Tu se nadam da ću da bacim opet lični rekord i uđem u finale, a sa ulaskom u finale je sve moguće“, izjavila je Marija Vučenović.

„Mogu da kažem da iza ovih rezultata stoji jedan ogroman rad i da se nadam da će taj rad u Berlinu da se realizuje još sa većim uspesima nego što su bili do sada.“, dodao je trener AK „Srem“ Dragiša Đorđić.

Evropsko prvenstvo u atletici održaće se u Berlinu od 7. do 12. avgusta. Pored Vedrana i Marije, na prvenstvu će biti prisutna i treća uspešna mitrovčanka – Dragana Tomašević, bacačica diska. 

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here