Dodela priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

1
798

Gradska organizacija Crvenog krsta iz Sremske Mitrovice  obaveštava da će u petak, 15. juna u Svečanoj sali Gradske kuće, sa početkom u 17 časova biti upriličena svečana dodela priznanja dobrovoljnim davaocima krvi.

Dodela se vrši povodom obeležavanja 14. Juna – Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Takođe, biće upriličen svečani prijem dalalaca, koji su stekli pravo na dodelu priznanja za 20,35,50 i 75 puta datu krv.

Istog dana biće uručene plakete „Široko srce“ za najbolje postignute rezultate u 2017.god. kao i nagrade učenicima koji su učestvovali na likovno-literanom konkursu „Krv život znači“ biće uručene nagrade.

Tokom cele 2017.godine realizovano je niz edukativno motivacionih predavanja u srednjim školama, za učenike završnih razreda, što je doprinelo realizovanju vrlo uspešnih omladinskih akcija dobrovoljnog davanja krvi.

U 2017. godini, novih dobrovoljnih davalaca,odnosno onih koji su prvi put dali krv je bilo 225 lica. Program prikupljanja krvi i krvnih elemenata je realizovan prema planu i programu Službe za snabdevanje krvi i krvnih derivata u Sremskoj Mitrovici.

U 2017. godini planirano je 40 akcija DDK, a realizovano je 39 akcija, na kojima je ukupno prikupljeno 2329 jedinice krvi, što predstavlja 2,91% u odnosu na ukupan broj stanovnika u Sremskoj Mitrovici. Za uspešnu realizaciju akcija DDK, osim rada stručne službe Crvenog krsta, najvećim delom zaslužno je angažovanje volontera na programu dobrovoljnog davalaštva krvi.

Pravo na priznanje ove godine steklo je ukupno 214 dobrovoljnih davalaca krvi, od toga za 5 davanja 89 dobrovoljaca, za 10 davanja 64 lica, za 20 davanja 43 lica, za 35 davanja 9 lica, za 50 davanja 8 lica i jedno lice za 75 dobrovoljnih davanja krvi.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here