Džipijada na Fruškoj gori završena bez pobednika

0
2344

Proteklog vikenda održana je druga po redu džipijada u organizaciji kluba „Inđija 4 H 4 Off Road Team”.

Ovaj put na startne pozicije u Inđiju je stiglo 130 učesnika, odnosno 67 džipova, što je manje nego prošle godine, ali razumljivo je da se mnogi nisu usudili da voze stazu dugu 72 kilometara po dubokom snegu koji je prethodnih dana napadao.

Organizatori Alen Četnik i Vladimir Begić kažu da su vremenski uslovi bili loši, te da stazu niko nije završio do kraja.

Start je bio u Inđiji u 10 časova ujutru, a zastoj je nastao na Fruškoj gori gde su mnogi stali, neki se zaglavili i u 22 sata proglasili smo kraj trke, jer je nije bilo moguće odvozati zbog ogromnog snega i neprohodnih puteva„, kaže Alen Četnik.

On dodaje da iako su on i Begić pomagali da se izvlače džipovi, ipak dva čoveka nisu mogla svima da pomognu.

Samo smo Vladimir i ja bili zaduženi za izvlačenje vozila iz snega, i zato nismo smeli tolerisati nespremne vozače. Trudili smo se da svima pomognemo pri vožnji, ali ipak nismo mogli sve da postignemo„, kaže Alen.

Takmičari su na džipijadu u Inđiju došli iz cele Srbije, regiona, a bila su i dva takmičara iz Engleske, koji su bili i prethodne godine kada je broj takmičara bio mnogo veći, vozilo je skoro 90 džipova, ali tada nije bilo snega.

Bilo je nemoguće preći stazu, iako su  džipovi bili spremni za razne vremenske uslove, ipak nije bilo nikakve šanse. Međutim, svi takmičari su zadovoljni i drago nam je da je ove godine više ljudi ostalo da prespava u Inđiji, njih 70„, kaže Četnik.

Organizatori žele da iduće godine prošire manifestaciju na ceo Srem kako bi privukli još više takmičara, ali da prošire i kategorije koje su se ove godine vozile u tri klase. Takmičari u soft i hard klasi morali su obavezno da imaju rol bar, kacige, protivpožarne aparate, pojaseve, minimum MT gume i vitla.

Učešće za džipijadu iznosilo je 4.000 dinara, što je podrazumevalo doručak, ručak na terenu, večeru, kao i završni ručak u nedelju. Gosti su prespavali u hotelu „Sidro” u Beški, a manifestacija se, iako kraj trke nije završen po zamisli organizatora, ipak pokazala kao odličan turistički potencijal.

(M. S.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here