Elektrifikacija romskog naselja u Mačvanskoj Mitrovici

0
920

Romsko naselje Lopatovac u u Mačvanskoj Mitrovici, u kojem se nalazi 37 kuća, sa oko 200 stanovnika, najzad će dobiti električnu energiju. Radovi na proširenju električne mreže u ovom području u punom su zamahu.

Na osam armirano betonskih stubova postavljeno je oko 400 metara elektrokablova.

Očekujemo da će sredinom maja porodice koliko ih ovde živi biti u mogućnosti da se priključe na električnu mrežu. Koliko to znači da neko danas u 21. veku ima struju u svom domaćinstvu ne treba posebno govoriti ali je za bolji i kvalitetniji život u ovom delu Mačvanske Mitrovice to vrlo značajno.”- rekao je Zoran Jovanović, član Saveta MZ Mačvanska Mitrovica i jedan od nazaslužnijih za završetak ovog projekta.

Miloš Kovač, direktor „Gradskog stanovanja“ otkrio je da je pre bilo kakvih radova „bilo potrebno prvo izraditi elaborat, projekat i rešiti cepanje parcela jer samo naselje nije izgrađeno u skladu sa propisima“.

„Posle elektrifikacije dogovoreno je sa lokalnom samoupravom da se ovo celo naselje osvetli javnom rasvetom, možda i to bude ove ili naredne nedelje što će doprineti normalnijem životu ljudi,“- naveo je Kovač, koji je i predsednik Saveta MZ Mačvanska Mitrovica.

Vrednost radova je nešto više od milion dinara, a finansirani su u potpunosti sredstvima Elektrodistribucije Šabac.

(M. Milivojević)

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here