Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić predstavio je projekat autoputa od Novog Sada do Rume sa tunelom kroz Frušku goru.

autoput1On je projekat predstavio na Forumu o privrednoj saradnji Republike Srbije i Republike Srpske koji se održava u Novom Sadu.

Galić je rekao da će takozvani Fruškogorski koridor biti sastavljen od tri partije, a on je naglasio da će autoput počinjati u Novom Sadu kod Kaćske petlje i seći će autoput Beograd-Budimpešta, pa će se preko Petrovaradina protezati ka Fruškoj gori, dok će tunel dugačak 3,5 kilometra biti probijen iza mesta Paragovo.

Tunel ce biti od dve cevi i maće četiri trake, stazu za pešake, a tako ćemo uštedeti 4,5 kilometara puta, zaštititi životnu sredinu na Fruškoj gori, ali i rasteretiti saobraćaj u Irigu kroz koji svaki dan prođe do 12.000 vozila– rekao je Galić.

autoput2On je dodao da će autoput biti brza saobraćajnica duga 37 kilometara kojom će se putovati svega 20 minuta.

Ovaj autoput spajaće dva velika autoputa, Beograd-Budimpešta i Beograd- Zagreb. Za ova četiri meseca ušli smo u proces dobijanja građevinske dozvole, a za 2017. godinu biće opredeljena sredstva za eksproprijaciju zemljišta za partiju dva– rekao je Galić.

Prema njegovim rečima za prvu i treću partiju u toku je završavanje planske dokumentacije.

M. S.

Ostavite komentar

*

captcha *