Evo kako će izgledati LETENKA nakon obnove

0
2371

Devastirano odmaralište i izletište Letenka na Fruškoj gori, u naredne dve godine dobiće sasvim novi izgled za potrebe sportsko – rekreativnih aktivnosti.

Grad Sremska Mitrovica završava plan projektne dokumentacije za ovaj centar koji će činiti i novi sadržaji, a prva sredstva očekuju se već tokom ove godine, kada bi trebalo da započnu i radovi.

Nekadašnja škola u prirodi koja više od 13 godina nije u funkciji, do 2020. godine treba da postane novo naselje ne samo za mlade nego i za odrasle, i to sa savremenim paviljonima, hotelom i sportskim terenima. Novi kompleks prostiraće se na osam hektara, a prema planu projekta sprovodi će se u tri faze. U prvoj čija realizacija se očekuje tokom ove godine, planira se izgradnja dva smeštajna paviljona, restorana kao i otvorenih sportskih terena.

Tokom druge faze, biće izgrađen treći paviljon koji će biti namenjen osobama sa invaliditetom, upravna zgrada sa ambulantom i dva istraživačka kabineta. I u završnoj, odnosno trećoj, gradiće se hotel i dodatni sportski tereni.

Ovaj sportsko- rekreativni objekat je od izuzetnog značaja, kako za razvoj turizma na Fruškoj gori, tako i Grada Sremska Mitrovica na čijoj se teritoriji nalazi. Mi se nadamo da će nakon završetka ovog projekta, Letenka postati mesto za pripreme i vrhunskih sportista – očekuje Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice, dodajući da u širem okruženju nema objekata koji bi mogli da ponude uslugu bar približnog kvaliteta.

Vrednost budućeg sportsko- rekreativnog centra još nije poznata, bar dok se ne izradi sva potrebna projektna dokumentacija, koja se polako privodi kraju, rekli su za naš list u gradskoj samoupravi.

Objekti koji se nalaze u Nacionalnom parku trećeg stepena zaštite, sagrađeni su pre više od 40 godina. Početkom osamdesetih godina ovaj kompleks koji se prostire na 456 metara nadmorske visine, počeo je da funkcioniše kao škola u prirodi za smeštaj dece predškolskog i školskog uzrasta.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here