Festival pijanizma

0
774

Muzička škola „Petar Krančević“ i Umetničko udruženje Krančević organizuju 5. Festival pijanizma u periodu od 10. do 13. maja 2018. godine.

Ovo je tradicionalna muzička manifestacija i održava se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama kao i Grada Sremska Mitrovica.

Na Festival je prijavljeno 140 takmičara iz Republike Srbije i zemalja u okruženju: Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Festival je otvoren koncertom pijaniste mr Arsena Čarkića, gosta iz Banja Luke koji je bio održan sinoć, u Galeriji „Lazar Vozarević“.

Festival se nastavlja takmičarskim danima – petak i nedelja u Muzičkoj školi, subota u Galeriji kao i raznovrsnim propratnim sadržajima. Završava se Koncertom laureata u nedelju, 13. maja, u 19 časova u Galeriji. Svi sadržaji su otvoreni za javnost.

U okviru Festivala, mitrovački Gradski trg dobio je i jednu novu atrakciju – ulični klavir. Pravi klavir se retko viđa na ulicama, pa se ovom postavkom Sremska Mitrovica  pridružila malom broju gradova koji primenjuju „street piano“ koncept.

PROLAZNICI MOGU DA SE FOTOGRAFIŠU PORED KLAVIRA, MOGU SLOBODNO DA SVIRAJU, ALI SE MOLE RODITELJI DA SKRENU PAŽNJU DECI DA SE NE ZAVLAČE ISPOD, DA SE NE NASLANJAJU, NITI PENJU NA KLAVIR!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here