Fudbaleri Radničkog (SM) počeli pripreme

0
1233

Na stadionu u Hesni okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave i simpatizeri FK „Radnički“, koji su u dobrom raspoloženju i s optimizmom obeležili početak priprema za novo prvenstvo u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina.

I sedmu godinu zaredom Mitrovčani će igrati u trećem rangu takmičenja, u kojem su u proteklim sezonama bili jedan od najboljih vojvođanskih klubova.

Prošlo prvenstvo za Radnički je bilo jedno od najtežih i najneizvesnijih u dosadašnjoj istoriji kluba, dugoj 97 godina. S dva osvojena boda u jesenjem delu, nisu se Sremci predavali, pa su tokom proleća bili hit prvenstva, boreći se hrabro i požrtvovano u svakoj utakmici. Iako je Radnički ispao, Srpska liga Vojvodina je proširena sa 16 na 18 klubova, tako da su crveno-beli ipak ostali u ligi.

Novi trener Radničkog postao je Dragan Milošević, koji je vodio „Mladost“ iz Bačkog Jarka, „Cement“ iz Beočina i još nekoliko klubova. Pomoćnik će mu biti Petar Jeftić, a trener golmana Đorđe Vujaković. Od igrača iz prošlog prvenstva u klubu su ostali: Herceg, Kremenović, Ćurko, Janković, Dragojević, Savičević. Žegarac, Vuletić, Volarević i golman Veselinović, a novi članovi ekipe su: golman Nemanja Romić, Ivan Tomac, Nenad Stojisavljević, Srećko Mitrović, Strahinja Pavišić, Zoran Rakić, Nemanja Vuković i Georgije Ilić.

Ambicije u novom prvenstvu su konsolidacija i stabilizacija kluba, uz forsiranje mladih igrača.

U toku sledeće godine planira se izgradnja gradskog stadiona koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg, a dobro je to što je u klubu ostala skoro čitava generacija momaka rođenih 1999. godine, koja se prošle sezone plasirala u Kvalitetnu ligu Vojvodine. Radnički će pripreme obaviti u Sremskoj Mitrovici, gde će na raspolaganju, između ostalog, imati i atletski stadion, kao i gradski bazen.

Za sada su zakazane prijateljske utakmice u Salašu Noćajskom s domaćom ekipom Budućnosti (21. jula), a u Laćarku će LSK-u gostovati 25. jula povodom seoske slave, potom će ugostiti Železničar iz Pančeva (1. avgusta) i odigrati duel s omladincima Vojvodine iz Novog Sada (11.avgusta).

Jesenji deo prvenstva u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina počinje u subotu 18. avgusta.

(Jovica Stević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here