HAPŠENJA ŠIROM SREMA zbog lopovluka, prodaje oružja i napade na policajce

0
3194

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Đ. B. (23) iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Osumnjičeni se tereti da je juče, u centru grada nosio i vadio pištolj za koji nema dozvolu, a prilikom pretresa odgurnuo policijskog službenika.

Policija mu je oduzela pištolj i 11 metaka i po nalogu nadležnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Pištolj je, kako se sumnja, iz svoje porodične kuće, uzeo i osumnjičenom dao njegov osamnaestogodišnji drugi, protiv kojeg će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.

*

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici rasvetlili su pet teških krađa i uhapsili D. M. (45) iz Despotovca i V. D. (38) iz Rume, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ta krivična dela.

Sumnja se da su oni, u decembru prošle i januaru ove godine, putničkim automobilom dolazili u Sremsku Mitrovicu za vreme praznika i koristeći odsutnost vlasnika, podesnim alatom i fizičkom snagom provaljivali u njihove kuće i krali novac, nakit i druge vrednije predmete.

Po nalogu nadležnog tužioca osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

*

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Šidu, uhapsili su M. M. (63), B. S. (31), N. M. (54) i M. V. (46), svi iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dve teške krađe.

Sumnja se da su oni, u januaru, na parkingu benzinske pumpe u blizini naplatne rampe Adaševci, iz kabina kamiona stranih registarskih oznaka, dok su vozači spavali, ukrali torbice sa novcem i mobilnim telefonima.

Policija je u automobilu „opel astra“ u kojem su zatečeni osumnjičeni, pronašla alat za obijanje.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti saslušani u nadležnom tužilaštvu.

*

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi uhapsili su M. T. (33) i B. M. (37), obojica iz Zemuna, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa iznajmljenog stana na području Stare Pazove u kojem su zatečeni osumnjičeni, policija je pronašla dva pištolja sa okvirima i 18 metaka.

Po nalogu nadležnog tužioca, M. T. i B. M. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here