Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Pripadnici Policijske uprave su, u više odvojenih akcija izvedenih širom Srema, rešili nekoliko krivičnih dela:

U Sremskoj Mitrovici uhapsili su B.J. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pregleda automobila i stana osumnjičenog zaplenila 110 grama heroina spakovanog u tri paketa, 106  grama amfetamina, 23 grama kokaina, oko 400 grama marihuane, plastični špric sa „kanabisovim uljem „.

Pronađen je i revolver, digitalna vagica, 51 komad puščene municije, 134 metaka različitog kalibra i jedno putničko motorno vozilo. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu.

U Irigu su, prilikom pretresa privatne kuće pronašli i oduzeli biljnu materiju sumnjivu na marihuanu i 157 tableta sa liste opojnih droga. Takođe, policija je pronašla i oduzela lovački karabin i 65 puščanih i pištoljskih metaka različitog kalibra, u nelegalnom posedu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja,  držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, protiv 36-godišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

U Rumi je rasvetljeno krivično delo teška krađa zlatare. Policija je uhapsila rumunske državljane starosti 51 i 19 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ovo krivično delo. Sumnja se da su u avgustu ove godine ušli u zlataru zbog navodne kupovine i u trenutku dok je vlasnik zlatare računao vrednost izabranog nakita, isti su otuđili a zatim pobegli iz radnje.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu  biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi.

U Staroj Pazovi rasvetljeno je krivično delo iznude i teška telesne povrede na štetu 34-godišnjeg muškarca i uhapšen jei A. P. (28) koji se tereti za ova krivična dela. Po nalogu nadležog tužioca, osumnjičenom  je određeno zadržavanje do 48 časova.

Sumnja se da je A. P. početkom novembra, u večernjim časovima presreo oštećenog na ulici i zadao mu više udaraca po glavi i telu, zahtevajući da mu preda novac na ime nepostojećeg duga.

Ostavite komentar

*

captcha *