Hoće li 8. juna Sremci stati zbog poskupljenja goriva?!

1
3357

Uvođenje astronomskih akciznih nameta koji su doprineli poskupljenju goriva, izazvalo je revolt širom Srbije, pa i na teritoriji Sremskog okruga.

Najava talasa poskupljenja koje će uslediti zbog rasta cena goriva dodatno je doprinela lošem raspoloženju među građanima koji, u sve većem broju, jedva uspevaju da spoje kraj sa krajem.

Vozači u Srbiji najavljuju, da su rešeni da svoje nezadovoljstvo iskažu polučasovnom blokadom ključnih saobraćajnica širom gradova Srbije, u sklopu opšteg protesta koji će širom Srbije biti sproveden 8. juna u 17 časova.

Kako nezvanično saznajemo protesti se putem društvenih mreža uveliko organizuju u više gradova Srbije, a na listi gradova u kojima će protest navodno biti sproveden obustavom saobraćaja nalaze se i sremski gradovi i opštine.

Povodom ovih najava, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da su „politički ludaci“ predložili da se u petak 8. juna pridruže protestu zbog poskupljenja goriva i da zaustave svoje automobile i blokiraju saobraćaj na jedan sat, gde god da se nalaze u tom trenutku.

Gde god se nađete zaustavite vozilo – i poginem zbog ludaka koji je hteo da se zaustavi. Ne možete da razbijate, upadate nasilno u objekte, da tučete. To vam neće biti dozvoljeno, a ostalo radite šta hoćete„, rekao je Vučić.

To ne liči na racionalno i normalno ponašanje„, dodao je on.

Kada je reč o Sremskoj Mitrovici, saznajemo da će protestni skup biti organizovan na platou ispred starog „Amana“, u naselju Kamenjar.

Ovo je prvi put da se ovako nešto dešava u Srbiji, a pretpostavljamo da je na ideju “neko” došao zbog fotografije koja nedeljama kruži društvenim mrežama na kojoj se vide građani Nemačke kako su svi zajedno pogasili motore automobila zbog skupe cene goriva.

Ko je organizator ovog protesta – za sada ostaje tajna!

(Milan Milivojević)

 

 

1 COMMENT

  1. „To ne liči na racionalno i normalno ponašanje„
    Ja ne znam da li je racionalno i normalno to sto sa najnizom platom u Evropi imamo najskuplje gorivo a cena sirove nafte u svetu pada , sada je ok 64$ ( ko ne veruje neka pogleda na sajtu The Wall Street Journal). Iskreno se nadam da ce ovi protesti imati dobar odziv kod Gradjana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here