Hor „Krančević“ uspešan na horskom takmičenju u Tuzli

0
340

Kamerni mešoviti hor „Krančević“ (Muzička škola „Petar Krančević“) učestvovao je, po prvi put, na Internacionalnom horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli ( Bosna i Hercegovina ) 02. juna 2018. godine u kategoriji D-mješoviti horovi.

Za izveden program od 5 kompozicija hor je nagrađen 2. nagradom (80, 25). Nagradu je dodelio žiri u sledećem sastavu: Csaba Kutnyánszky (Mađarska), Jasenka Ostojić (Hrvatska), Marko Vatovec (Slovenija), Đorđe Stanković (Srbija).

Od posebnog je značaja razgovor koji sam kao dirigent hora imala sa svim članovima žirija nakon proglašenja nagrađenih. Naš ansambl ima još mnogo prostora za napredovanje i jasno mi je da je put do izuzetnog kvaliteta horskog zvuka dug i zahtjevan jer podrazumjeva konstantnu edukaciju, kako članova ansambla, tako i samog dirigenta, ali ovakva predstavljanja imaju poseban značaj jer dodatno motivišu učenike, a i mene kao nastavnika. Dobili smo jasne instrukcije na čemu treba insistirati i na koji način dalje razvijati potencijal ansambla koji su prepoznali svi članovi žirija, što je od značaja i za našu školu ali i za naš grad.“ – izjavila je nakon nastupa Jovanka Ivanić, rukovodilac hora.

Putovanje i učešće na ovom takmičenju omogućeno je zahvaljujući Gradskoj upravi za obrazovanje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here