HOROR: Mrtva beba dovežena smećarskim kamionom

0
4557

Direktor JKP „Čistoća“ Jovica Gagrica iz Stare Pazove o stravičnom otkriću: Telo na deponiju došlo zajedno sa smećem, jer građanstvo nema pristup

 

Beživotno telo bebe koje su radnici JKP „Čistoća“ iz Stare Pazove u četvrtak pronašli na centralnoj gradskoj deponiji, najverovatnije je doneto u đubretarskom kamionu sa ostalim smećem – tvrdi Jovica Gagrica, direktor ovog komunalnog preduzeća. Kako je i kada nastupila smrt bebe ženskog pola, saznaće se tek danas ili sutra, kada se očekuju nalazi sa obdukcije iz Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Telo je u četvrtak oko 14 časova pronašao radnik koji radi na buldožeru, na gradskoj deponiji u blizini auto-puta. Jezivo otkriće je potreslo ne samo njega, već i ostale radnike i rukovodstvo ovog preduzeća.

Naša pogrebna služba prevezla je telo deteta u Institut za sudsku medicinu, i kako nam je rečeno u policiji, i nas će obaveštavati o daljem toku istrage. Mi tvrdimo da je telo na deponiju došlo zajedno sa smećem, jer građanstvo nema pristup – kaže Jovica, ali ne odbacuje ni mogućnost da ga je neko ostavio ilegalnim ulaskom, sa „letnjeg“ puta.

Na ulazu u gradsku deponiju nalazi se portirska služba koja je aktivna 24 sata, a tu su i kamere koje beleže svaki kamion pri ulazu.

Niko nije mogao da uđe a da ga portir ne vidi i da mu odobrenje. Zato verujemo da je telo ušlo sa jednim od naših vozila – naglašava direktor.

Kako saznajemo, policija je kontaktirala i s Domom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi, u nadi da će to možda dovesti do konkretnog traga.

Dok ne dobijemo rezultate sa obdukcije mi ne znamo kako je smrt nastupila, prirodnim ili nasilnim putem, kao ni da li je dete izdahnulo na mestu gde je i pronađeno. Možda beba nije s područja ove opštine, već je negde u nekom mestu samo ostavljena. Radimo i tragamo na otkrivanju svih okolnosti – kaže naš izvor iz istrage.

Pre samo godinu dana u Vojki kod Stare Pazove pronađena je mrtva beba u WC šolji.

Misterioznu smrt tek rođene bebe otkrio je lekar Hitne pomoći koji je došao na poziv ukućana, koji su tvrdili da je ženi porodilji pozlilo.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here