HRTKOVCI BLOKIRANI! Radikali stižu u čoporima, selo čuva 1500 policajaca

0
7083

Zbog najavljenog mitinga radikala i zabrane okupljanja u Hrtkovcima od juče važi poseban režim saobraćaja. Ne može se kroz selo, a obustavljeni su i prilazi ovom sremskom mestu. U Hrtkovce danas mogu ući samo meštani sa ličnom kartom, koja potvrđuje njihovo prebivalište.

Već na izlazu sa auto-puta kod Rume primetan je veći broj policajaca, a u mestu Jarak, na skretanju za Hrtkovce i Šabac put je blokiran, a vozila mogu samo ka Sremskoj Mitrovici.

Prema navodima medija, na terenu je 1.500 policajaca. U Jarku se nalaze brojne novinarske ekipe, među kojima ima i novinara hrvatskih medija, a okupljaju se i pripadnici SRS koji nose zastave te stranke.

Među njima su i poslanice Vjerica Radeta i Nataša Jovanović.

Vozila se preusmeravaju na obilaznice kroz druga sremska sela, a policijskih kontrola ima i na brojnim atarskim putevima u ataru Hrtkovaca. Dnevno magistralnim putem koji prolazi kroz Hrtkovce prođe oko 15.000 vozila. Da bi se iz Platičeva stiglo do Jarka, desetak kilometara daleko, treba da se ide obilaznicom oko 50 kilometara.

Stanovnici kažu da su zatočenici mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje. Ne razmišljaju o prošlosti, već od čega će i kako da žive mirno i složno kao što su živeli dosad.

Problem im je utoliko veći što je danas Đurđevdan, slava seoskog pravoslavnog hrama, pa brojni gosti i vernici iz okolnih sela, zbog zabrane ulaska u selo, ne mogu da stignu na liturgiju ni na osveštenje žita i sečenje kolača, kao što su to radili svih prethodnih godina.

(Tanjug, Sputnik, RTS)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here