I u Mitrovici uskoro RITEJL PARK: Miks trgovine i zabave primamljiv kupcima

2
10576

Mitrovica će uskoro, kao sedmi grad u Srbiji, dobiti  ritejl park kojeg namerava napraviti kompanija Immofinanz. Ova kompanija je, od dolaska na srpsko tržište 2015. godine, otvorila Stop Shop ritejl parkove– u Nišu, Čačku, Valjevu, Požarevcu, Vršcu i Lazarevcu.

Tokom 2017. i u prvim mesecima 2018, nastavio se trend koji je na srpskom tržištu primetan već nekoliko godina. Ritejl parkovi, sve više u odnosu na druge trgovinske formate, postaju primamljivi i investitorima i kupcima. Viši kvalitet ponude i “jaki” dodatni sadržaji, koji su karakteristika ovakvih centara u Srbiji, stvaraju sliku malih gradova u gradu.

Mix koncept, koji uz prodavnice obuhvata i restorane i kafiće, bioskop, igraonice, male pjacete i slično, put je za koji se ulagači odlučuju. Ovakav biznis plan, saglasni su stručnjaci, neophodan je ukoliko želite održivost.

(Foto: shutterstock.com )

Srbija je, smatraju, u uzlaznoj putanji kada je ulaganje u ritejl parkove u pitanju i Mitrovica bi i u toj oblasti morala da drži korak sa najvećim gradovima u regionu tako da je ovakvo ulaganje više nego neophodno.

Kako se nedavno moglo čuti na konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture u Beogradu, od ukupno 712.000 m2 maloprodajnog prostora u našoj zemlji, udeo ritejl parkova je 36%, i on stalno raste.

Ulagači se, pokazuje praksa, umesto velikog zalogaja odjednom, često odlučuju i za faznu gradnju. Uz novo mesto za šoping i zabavu, te posao za priličan broj ljudi, ritejl parkovi svakako doprinose i da se lice pojedinih lokacija u potpunosti izmeni.

Prostor u Mitrovici na kojem je planirana izgradnja ritejl parka (prostor nekadašnje fabrike namešta FUDIN „1. novembar“), kompletno je očišćen i prvi konkretni radovi mogući su već na leto.

Investitori su trenutno u procesu dobijanja dozvola za izgradnju, dok se lokalna samouprava priprema da pristupi ispunavanju svojih obaveza kada je ovaj projekat u pitanju, a to je izgradnja servisne saobraćajnice sa uključenjem na regionalni put.

(Foto: shutterstock.com )

(M. M., S. P.)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here