INĐIJA: Kompanija „Mikom“ prima 150 radnika

0
1433

Novosadska kompanija „Mikom“ kupila je zemljište u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji i tako najavila proširenje proizvodnje.

Na površini od šest hektara investitor planira proizvodnju industrijskih smeštajnih kontejnera koji se najčešće koriste na gradilištima i graničnim prelazima. A kako je najavio Mirko Karać, vlasnik kompanije, posao u prvoj fazi pronaći će 150 radnika.

Kompanija „Mikom“ koja se 23 godine bavi industrijskom preradom metala, tražeći mesto za proširenje svog proizvodnog programa, najbolje uslove pronašla je u Inđiji.

Lokalna samouprava ima jasnu koncepciju šta nama, domaćim privrednicima treba, a to je prvenstveno uređena industrijska zona i ekonomski uslovi koji su nama prihvatljivi – istakao je Karać, prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora za zemljište.

Početak izgradnje proizvodnog pogona ukupne površine od 12.000 kvadratnih metara, očekuje se vrlo brzo, a celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu.

U poslednje dve godine u Inđiji je potpisano osam kupoprodajnih ugovora sa investitorima. Samo od ove prodaje zemljišta, u opštinski budžet se slilo nešto više od 30 miliona dinara, kažu u opštini Inđija.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here