INĐIJA: Problemi sa vodom rešavaju se bez restrikcija

0
347

Odavno je poznato da inđijska opština ima problem sa vodosnabdevanjem, no trenutno rukovodstvo, kako se navodi u izjavi za medije, taj problem nastoji da reši bez novih zaduživanja i pritiske na novčanik građana.

„Inđija nema problem sa kvalitetom vode, već sa njenim kapacitetom.“ – priznaje predsednik opštine Vladimir Gak u razgovoru za „Dnevnik“, dodajući: „Uradili smo pet novih bunara i vodosnabdevanje podigli na zavidan nivo u poslednjih deset-petnaest godina i konstantno radimo na tome jer je to na vrhu lestvice prioriteta“.

Gak ističe da u poslednje dve godine, za razliku od prethodnih, nije bilo restrikcija vode.

Protok je sada 150 litara vode u sekundi, što je neophodno da bi bila puštena u rad i fabrika vode.

Ipak, po njegovom prizanju, te dve godine bi se teško izgurale da nije bilo pomoći sa viših nivoa vlasti, jer je sadašnje rukovodstvo mroalo da vrati oko 700 miliona duga iz prethodnog perioda.

„Inđija sada ima kontinuirani razvoj, stala je na noge“, tvrdi Gak. „Gradimo povezni cevovod između Inđije i Beške, gde imamo problem s vodosnabdevanjem, odnosno s bunarima i kapacitetom vode. Dalje iz Beške se snabdevaju Čortanovci, a cevovod će omogućiti stabilnost u snabdevanju ta dva mesta. Radovi počinju već sledeće nedelje, kada će biti raspisana javna nabavka.“

 

(S. B.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here