INĐIJA: Za godinu dana sedam velikih investitora

0
648

Domaća kompanija „Zlatibor gradnja“ postala je vlasnik parcele od 2,3 hektara u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, jednoj od tri u ovom gradu. U planiranom objektu, veličine 12.000 kvadratnih metara, posao će u prvoj fazi dobiti oko 70 radnika, koji će proizvoditi stolariju namenjenu isključivo izvozu na zapadnoevropsko tržište.

U lokalnoj samoupravi, kako kažu, za veoma kratko vreme očekuju prodaju još dve parcele.

Dobar položaj i stalno ulaganje lokalne samouprave u komunalno opremanje, samo su jedan od mamaca kako za strane, tako i za domaće kompanije, koje hrle ka ovoj opštini.

Politika izgradnje Inđije odgovara investitorima, mislim na brzo rešavanje svih neophodnih dozvola i dolaska do izgradnje objekta, a samim tim i do brzog obrta sredstava. U drugim opštinama to nije tako ozbiljno shvaćeno kao u inđijskoj, jer ta brzina dolaska do same gradnje je veoma važna ulagačima kako bi što pre oplodili uloženi kapital, a sa druge strane, i zaposlili ljude koji ovde žive – smatra Jelenko Jeremić, direktor kompanije „Zlatibor gradnja“.

Kako je najavio investitor, firma koja posluje skoro 70 godina, prve građevinske radove započeće na jesen, a pored proizvodnog pogona, izgradiće se i logistički centar, koji će podržati uvozne i izvozne komponente neophodne za proizvodnju.

Prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak ne krije zadovoljstvo što je još jedna domaća i uspešna kompanija, pored „Agromarketa“, odlučila da svoj novi pogon izgradi baš u ovom gradiću.

Imamo zajednički cilj, a to je da svi zajedno unapredimo opštinu, od infrastrukture, novih radnih mesta, pa do onog društveno odgovornog dela – istakao je Gak, ponosan što je za poslednjih godinu i po, u Inđiju došlo sedam investitora, koji uveliko završavaju svoje hale.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here