Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Za bolji i brži razvoj stočarstva Grad Sremska Mitrovica obezbedio je za sve poljoprivrednike odnosno stočare mogućnost prava prečeg zakupa zemljišta u državnoj svojini.

Javni poziv za sve poljoprivrednike raspisan je polovinom juna, a tiče se zakupa zemlje na teritoriji grada za 2018. godinu. To stočarima daje mogućnost za jeftniju proizvodnju jer su značajne uštede. Iz gradske uprave stigla je novina u vezi rokova za dokazivanje brojnog stanja uslovnih grla.

Načelnik Gradske uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović izjavio je da je potrebno da poljoprivrednici podnesu zahtev Republičkoj veterinarskoj inspekciji zbog dokazivanja brojnog stanja uslovnih grla, a rok za to je 1. septembar, dok je podnošenje zahteva po javnom pozivu za dodelu zemljišta 31. oktobar.

Zbog izmena zakona o zakupu poljoprivrednog zemljišta odobreno je 100 zahteva od prijavljenih 210 gazdinstava. Od ukupno 5500 hektara zemljišta, na zakup je dato 1960 ha dok će oko 2000 ha biti ponuđeno na licitaciji krajem septembra.

Na osnovu davanja državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, u budžet grada Sremske Mitrovice godišnje pristigne između 35 do 40 miliona dinara, a ta sredstva se ponovo ulažu u razvoj poljoprivrede našeg grada i obnovu infrastrukture.

Izvor:   http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/sremska-mitrovica/zakup-zemljista-istice-rok-za-poljoprivrednike_849779.html

Ostavite komentar

*

captcha *