Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Vladimir Novotni iz Sremske Mitrovice zajedno sa Nikolom Kacinom i Dejanom Stankovićem iz Šapca, kreću motorima na put dalek 20.000 kilometara do Ulan Batora u Mongoliji i nazad. Planiraju da se vrate u Srbiju za mesec i po dana. Članovi moto tima „Mongolija 2017“ prošli su sve neophodne medicinske preglede.

Okvirna ruta putovanja je:

Beograd – Budimpešta – Miškolc -Košice (Poljska) – Kiev (Ukrajina) – Kursk (Rusija) – Voronjež – Saratov – Samara – Čeljabinsk – Petropavlovsk – Astana (Kazahstan) – Novosibirsk – ulazak u Mongoliju kod jezera Ulaangom i zatim ka Ulan Batoru, pustinji Gobi, kineskoj granici i povratak preko Bajkalskog jezera, pa dalje: Irkutsk – Krasnojarsk – Omsk – Jekaterinburg – Perm – Moskva -Minsk i istim tragom kroz Poljsku nazad u Beograd.

,,Cilj naše celokupne vožnje je avantura, kao i upoznavanje nekih novih regija i naših prijatelja Noćnih vukova iz Rusije. Najvišije nas je privukla avantura u Mongoliji, bespuće, pustinja. Ići ćemo kroz celu Rusiju, ući ćemo u Kazahstan, iz Kazahstana se vraćamo u Rusiju, zatim u Mongoliju i krajnji cilj nam je Kina i iz Kine celom Rusijom nazad. Ukupno ima 20 hiljada kilometara od toga treba da imamo četiri, pet hiljada kilometara „off road“ vožnje bez puta po čistoj livadi i pesku. Trebali bi da vozimo oko 500 do 600 kilometara dnevno, a prva tri, četiri dana vozićemo po 1.000, 1.200 kilometara. U ekipi je još Nikola Kacin i Dejan Stanković. U Mongoliju bi trebali da stignemo za nekih desetak dana”, izjavio je u dahu Vladimir Novotni.

,,Za mene je to jako veliki poduhvat, smelost i hrabrost da naprave 20.000 kilometara. Jedan od najstarijih moto klubova u Srbiji svratiće do Vukova, a spremili smo i specijalan poklon za njih”, izjavio je predsednik Moto kluba „Srem“ Kolibar Milenko.

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Бане Odgovori
    Шта рећи осим - БРАВО МОМЦИ И СРЕЋАН ПУТ!!!