Javni poziv MAJKI SA TROJE DECE

0
2637

Pozivamo sve društveno odgovorne kompanije, preduzetnike i sve lokalne samouprave na teritoriji Srbije da pomognu pokretanje akcije Udruženja Majke sa troje dece i da po jedno radno mesto omoguće roditeljima troje i više dece da svojim trudom i radom zarade za potrebe svojih mališana.

Ne zatvarajte im vrata i oni su radnici kao i ostali i vredni možda i odaniji jer hrane više usta i svaki njihov nov dan je u današnje vreme mukotrpna borba za preživljavanjem i omogućavanjem osnovnih egzistencijalnih uslova za odrastanje dece.

Udruženje Majke sa troje dece je osnovano 24.marta 2016. godine, sa osnovnim ciljem da pomogne u promociji roditeljstva i pomoći višečlanim porodicama. Osnovni ciljevi Udruženja jesu pomoć porodicama sa troje i više dece i uvođenje demografske naknade za majke trećeg deteta do punoletstva.

U Republici Srbiji ima svega 8 posto porodica sa troje dece zato nam je i namera da pokušamo da tim hrabrim roditeljima u današnje vreme pomognemo.

Ovim putem se obraćamo svim Gradskim upravama na teritoriji Sremskog regiona sa predlozima u cilju poboljšanja socijalnog i materijalnog statusa roditelja sa troje i više dece, predlozi Udruženja su sledeći:

1. Smanjenje cene prevoza u gradskom i međugradskom saobraćaju za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast za treće dete u porodici,

2. Oslobađanje od plaćanja mesečne naknade za užzinu za decu osnovnoškolskog uzrasta na teritorijama lokalnih samouprava gde mera kao takva nepostoji,

3. Pomoć od strane lokalnih samouprava u kupovini školskog pribora roditeljima sa troje dece ukoliko su sva deca u sistemu obrazovanja,

4. Besplatan vrtić za svako treće i sledeće dete, bez mogućnosti odbijanja trećeg i sledećeg deteta i upućivanja na privatnu predškolsku ustanovu koja je u sistemu subvencije jer tada korišćenje usluga nikako nije besplatno niti je to nešto što u ovom trenutku roditelji sa troje i više dece mogu da finansiraju.

Pored navedenih predloga,  predlažemo da se po ugledu na razvijene evropske zemlje napravi program pomoći pri rešavanju stambenog pitanja porodicama sa više dece.

Kontakt osobe:
Katarina Deninger
Tel: 063-723-19-59

Milina Milićev
Tel: 061-147-99-90

Katarina Kočić
Tel.:063-723-19-59

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here