JKP “Komunalije” obeležile Dan planete Zemlje

0
597

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, na gradskom trgu održana je manifestacija pod nazivom „Dan planete Zemlje“. Manifestaciju, koja se u našem gradu održava peti put, organizovali su JKP „Komunalije“ i „Eko-projekt tim“.

U okviru manifestacije održano je takmičenje dece osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici na temu razdvajanja otpada i to kroz kreativne i zabavne igre.

Kako je istakao Radoslav Jevremović, direktor JKP “Komunalije”, deca su najbolji pokazatelj da se može naučiti kako se čuva životna sredina, a da ono što smo dobili ostavimo ako ne u boljem, onda u istom stanju, kako bismo svi čuvali svoju sredinu.

“Imali smo veći odziv dece iz gradskih škola i pozvana su i deca iz seoskih sredina, tako da su učestvovale ekipe iz svih osnovnih škola. Ovo je pokazatelj da i kod nas u Srbiji počinje da sazreva ideja zaštite životne sredine i mlađi naraštaji koji su nama veoma bitni počinju da shvataju značaj zaštite životne sredine”, dodao je Jevremović naglasivši i da polako počinju da budu vidljivi i rezultati velikog projekta, koji je završen, a tiče se separacije otpada.

“Povećava se količina pet i plastične ambalaže i kartona, što je vidljivo smanjenjem količine otpada koju deponujemo Regionalnoj deponiji.” – naglasio je direktor Jevremović.

Kada je u pitanju rezultati takmičenja treba reći da je učestvovalo 11 škola, a ekipe su brojale po šest takmičara. Prvo mesto je osvojila Osnovna škola “Jovan Popović” Sremska Mitrovica, drugi su bili učenici O.Š. “Boško Palkovljević Pinki ” iz Šuljma, dok je treće mesto pripalo O.Š. “Slobodan Bajić Paja” Sremska Mitrovica.

(M. M.)

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here