JKP „TOPLIFIKACIJA“: Uspešno završena grejna sezona

0
435

Iako su nadležni u JKP „Toplifikacija“ obavestili javnost da su zvanično završili zimsku grejnu sezonu, ipak će ostati u pripravnosti do 1. maja.

Kako je rečeno, grejna sezona je trajala 195 dana, a zahvaljujući dobroj predsezonskoj pripremi, nije se pojavio ni jedna problem u isporuci toplotne energije.

Po rečima direktora JKP ,,Toplifikacija“ Slavka Sladojevića “ za svih 195 dana bile su samo dve intervencije, pa i njih korisnici usluga nisu ni osetili.

“Tokom grejne sezone potrošeno je 30.632 megavatčasova. Od toga naselje KPD-om potrošilo je 3.467, Stari most 3.561 i Stevan Sremac 473 megavatčasova. Po potrošnji po kvadratnom metru stambenog prostora ceo sistem, kad sve saberemo – pomenuta naselja i centar, potrošnja je bila 156 kilovatčasova po metru kvadratnom. Kad gledamo pojedinačno, KPD-om je potrošio  216, Stari most 134 i Stevan Sremac 138 kilovatčasova, iz čega sami možete zaključiti koliki su problemi u grejanju naselja KPD-om.“ – izjavio je direktor Sladojević i najavio da će u ovom naselju u naredne dve godine biti završena kompletna toplovodna mreža.

„Sve zgrade će biti opremljene kalorimetrima na ulazu u zgrade i kad se bude prešlo na naplatu po potrošnji bićemo spremni, sve što bude gubitaka u mreži, padaće na teret našeg preduzeća, što potrošači neće osetiti”, dodao je Sladojević.

Kada je reč o naplati dugovanja, po direktorovim rečima, ona iznosi preko 90% čime su veoma zadovoljni, dodajući da uvek ima prostora za dogovor i izlazak u susret građanima da plate i na odgođeno.

JKP ,,Toplifikacija” nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima koje se tiču remonta psotrojenja i mreže, a kako je direktor Sladojević obećao, za sada neće biti poskupljenja.

 

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here