Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Kako se saznaje u JP „Toplifikacije“, i pored niskih temperatura, nema većih problema u snabdevanju toplotnom energijom. Bez obzira što se u preduzeću, pored izuzetno hladne zime, suočavaju i sa ekonomskim teškoćama na koje nisu mogli da utiču, obaveze prema potrošačima se redovno ispunjavaju.

Kako se navodi, s obzirom da je „Srbija gas“ povećao tarife na distribuciju ovog energenta, a pored toga i cena gasa raste zbog povećanja cene nafte, ne isključuje se mogućnost da, tokom ove godine, dođe do neznatnog povećanja cene grejanja.

U „Toplifikacijama“ kažu da, ukoliko budu prisiljeni na korekciju cena, to će biti samo iz razloga da ne dođe do negativnog poslovanja.

Što se investicija tiče, i ove godine se planira rad na poboljšanju kvaliteta distributivne mreže u naselju KP dom. Pored toga, nastaviće se sa daljom automatizacijom sistema daljinskog grejanja.
Odgovarajući na primedbe potrošača koje se tiču otkazivanja grejanja, u ovom preduzeću ističu da se trend otkazivanja smanjuje, te je sa 10 hiljada otkazanih kvadrata u 2015. prošle godine otkazano 5 hiljada kvadrata, s tim što je na 2 hiljade kvadrata stambenog prostora izvršeno ponovno priključivanje.

Najčešći razlog za isključenje, po rečima nadležnih u preduzeću, je zbog praznih stanova čiji su vlasnici u drugim objektima.

Naplata potraživanja od potrošača je na nivou od 93 odsto, dok je dug prema preduzeću manji od 64 miliona. Zbog toga je podneto 85 tužbi protiv nesavesnih vlasnika stanova, što je niže u odnosu na prethodnu sezonu.

(S. P.)

Ostavite komentar

*

captcha *