Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Poslednje pripreme za grejnu sezonu izvršene su jučerašnjim toplim probama postrojenja za zagrevanje. Da bi se zvanično pridržavali uslova o otpočinjanju grejne sezone temperatura vazduha treba da bude 12 stepeni i niža, u 21 čas, tri večeri uzastopno. Ipak, kad god je to moguće u JKP Toplifikacija čine sve da građanima u domaćinstvima na daljinsko grejanje bude toplo kada je to god potrebno.


Za sada se cena koju građani plaćaju za utrošenu toplotnu energiju neće menjati.

„Mi smo u dogovoru sa JKP Toplifikacija odlučili da krenemo sa grejnom sezonom jer je došlo do pada temperature. Apsolutno smo spremni za ovu grejnu sezonu , sve pripreme su odrađene na vreme. Energenti su obezbeđeni ili su već ugovoreni tako da neće biti finansijskih problema pri nabavci.

U predstojećem periodu, posebno ćemo obratitit pažnju na aktivnosti kojima bismo što pre mogli izmeriti potrošenu količinu toplotne energije za svako domaćinstvo ponaosob, a to ćemo raditi i preko kućnih saveta. To će direktono uticati na smanjenje troškova građana za grejanje.”, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

img_20161004_100032Čim smo dobili najavu pogoršanja vremenskih uslova, a u dogovoru sa lokalnom samoupravom, odlučili da počne grejna sezona. Što se tiče lokalnih kotlarnica, građani će već u poslepodnevnim časovima moći da se greju, a što se tiče užeg dela Mitrovice koji se greje sa izmenjivačke stanice, topla grejna tela imaće u toku večernjih časova. Dakle, zvanično krećemo sa grejnom sezonom, to nisu samo tople probe. Ona danas zvanično kreće i prilagođavaćemo je spoljnoj temperaturi.“, izjavio je Slavko Sladojević direktor JKP Toplifikacija.

Posebno je istaknuto da je ove godine JP “Srem-gas” postigao jedan sjajan ugovor o nabavci prirodnog gasa koji je građanima Sremske Mitrovice omogućio da imaju najjeftiniji gas u Srbiji. I naša industrija, takođe, koristi gas kao energent, koji je dosta povoljniji u odnosu na druge gradove u Srbiji. Primera radi, mali potrošači gasa koji u proseku troše oko 1000, 1200 kubika gasa,  oni će otprilike za oko 35 hiljada dinara moći da prođu grejnu sezonu, što do sada nije bio slučaj.

Kako je rečeno, ukoliko građani budu imali ikakvih tehničkih problema sa grejanjem mogu slobodno da kontaktiraju  tehničku službu JKP “Toplifikacija”.

Ostavite komentar

*

captcha *